stalker saya.haha

Saturday, July 2, 2011

CITE KONGSI??pasal makeup??

hai dear bloggie :)
eyh2!!
jangan terpengaruh ea.
ni bukan cite kongsi yang shaheizy sam.
haha.
ni yaya nak kongsi cite pasal makeup review yaya.
its all about beauty.
haha.
mengade ta mengade kan kau yaya.
macam hot sngat.
tak pon padehal. :p

just nak share something ngan bloggie,
and yaya hope sangat korang suke

before ni yaya just pakai maybeline
name pon baru nak berjinak2 :p
lame jugak pakai,duet pon ta berape nak ade.
so just pakai ape yang mampu.haha.
tapi..yaya ta berapa suit dengan compact ni sebab dye ta melekap sgt.
awal2 pakai rase macam oke,,tapi lepas 2,3 hours dye da strt ilang.
and rase macam tade pakai ape2.
mmndangkan time tu muke yaya a bit oily.
tersgt nmpk dkt area T ZONE.

(MAYBELINE COMPACT POWDER)
.
.
(baru2 pakai,nampak flawless)
(da berapa jam pakai,nampak kan lain dia)


oke..da lame.perangai pon menambah2 kegedikan dye.
haha.
yaya try something yang a bit expensive.
tapi not bad :)

(RONASUTRA MINERAL POWDER)

yaya dapat tau pasal bnde ni pon tengok2 kat magazine.
mase tu keterujaan sangat2.
sebab cam rase produk ni oke.
oke yaya rase.
yaya suke kalau nampak glowy bile pakai.
tapi mahal sikit klu nak beli.
and klu nak pakai pon ta mow banyak2.
sayang je ase.haha.
ta silap dalam rm42 kot.

(glowy)
.
.
.
dah2!!
sekarang ni yaya tgh suke sgt2 gune yang makcik yaya soh try pakai :)
keterujaan bertambah2 tengok macek yaya.
seriusly sangat2 cantik.
da anak due tau!
tapi makin kaw2 tgok yer.
haha.

(MIYAMI TWO WAY FOUNDATION)

best pakai.sebab rase melekap je.
korang da ta payah susa2 pakai foundation.
just pakai moisturizer pon da ckup.
kalau nak effect lgi ngncm.
korang basahkan sikit span.
oke?? :)
meh tengok pic macek yaya dulu eh :)

(ni sebelum dye try produk miyami,produk lain kot dye pakai time ni)

(da pakai.kaw ta kaw??hihi..cantik an dye.aisshh...)

and kalau nak tau.
baru2 ni macek yaya solekkan ank sdre tok engagement.
komfem pakai bedak miyami kssyangan ni :)
nice.!!
meh tgok!!
(kazen yaya..kak ayu :)

and whole my family belah ayah yaya da start jinak2 pakai.hee
korang kene try.
like seriusly oke :)
hee.

(yaya dengan macek,sdare which antare yang pakai)
upss..atok yaya kat tengah tu tak la.
promote ni!haha.
.
.
.
last view
(latest)

must try oke!
korang bole dapat kat COSWAY je.
if promosi dalam belas2 je.
no worries!ta mahal pon.heee~

babai :)









8 comments:

zOeY zAu YaH said...

bdk miyami bagus.makin lama pakai peluh2 tu makin dia jd cantik.dulu saya ska giler bedak nih..skang pun msh suka haha..

Mama Gee said...

ramai bg feddback yg bagus tentang bedak miyami ni....hurmm kena cari dealer cosway nampaknyaa :)

yaya | mohd said...

hee..btol2..bdk miyami sgt2 besh..
da wt kje cmne pon,pluh2 lawa jugak :)

Alexandriana Alia said...

my housemate pakai bedak nih, mahal sket la 40 kan..

ai pakai in2it. serasi n last longer. harga pun lebih kurang. 39.90. haih.

yaya | mohd said...

alia : rm40??yaya beli 20 kot,ke 19.ta igt..macek yaya tlg blikan time tu.
mybe kawan alia beli time tak promotion kot.
and jdi ahli murh skit. :)

zOeY zAu YaH said...

eh listkan saya erk? ok now saya dh listkan awk =)

yaya | mohd said...

zoey : hii..yerp.one of my fvrte bloggie :)

tiefazatie said...

ye ke..hihi..tp awk mmg cantik pun..hihi