stalker saya.haha

Saturday, August 6, 2011

situasi dibulan ramadhan

hai bloggie.
yaya tibe2 na buat entri ni.
sebab mak ngan ayah yaya ade cakap2 mase dalam kereta.
and yaya rase macam ta salah kalau nak berkongsi pendapat.
kan?
so...
ape kene mengena ngan situasi??
lagu BUNKFACE kah??
haha.bukan2.

memandangkan ni bulan mulia.bulan ramdhan.
so time ni bubur lambuk tengah HANGAT dipasaran!
haha.
smue rata2 carik juadah ni untuk berbuka.
dan kebiasaanya kat surau2,masjid akan ade buat bubur ni,
and yet sedekah kan pade orang ramai.

so?
ape motifnye bubur lambuk ni???
oke..situasi yang yaya nampak .
haihh..
kala boleh yaya hope sangat benda2 macam ni tade lagi.

SITUASI 1
individu A : nak bungkuskn la,den bagi jiran2 (dalam hati)
individu B : (nampak individu A buat ape,den dengan rase iri hati pon bungkus bnyk2 jugak tanpa mengetahui ape niat individu A sebenarnya )

SITUASI 2
adik beradik ramai.so,pergi sorang2 den amik bubur lambuk.sorang dapat satu.if adik beradik ade 5 orang.lima2 tu semua pegi ambil.

SITUASI 3
agihan bubur lambuk tidak dikawal.mungkin disebabkan terlalu ramai.

itu je kot yaya rase.yaya dapat pikir sampai situ je.
ehee..
kalau boleh tamau la lagi buat benda cmni eh.niat hati mmg ikhlas na bgi pade smue orang.
and kalau bolesmue dapat rase same.tapi dsbbkn sstgh indvdu yang tidak prihatin n selfish.
orang lain tak dapat merasa.cukuplah sekadar untuk mersa sesuap.
kalau nak makan banyak2, buat sendiri.
amacam???lagi best kan..
nak telan untuk sahur pon jadila.ehee..
bertimbang rasela eh.lagi2 bulan puase macam ni.kan lebih elok :)
and yaya rase agihan tu kite kawal and terhad kn dalam sorang due.
jangan ade yg mintak 4 teros bagi 4.
pikir2kan lah indvdu2 lain.

:)
till den.
selamat berpuasa untuk hari ketujuh esok :)

7 comments:

NzA said...

betul tu yaya, sepatutnya brg2/mknan yg disediakan utk org ramai biarkan diagih sama rata...trkdg krn rasa tamak semua tu jadi membazir.....

Edy Fee said...

wowlame tak nampak nampak bubur lambuk....dah ade ye..hehe tak nampakagy kat bazar as 4 now

yaya | mohd said...

nza : kan sis..haihh..sedih tgook zamn skrg..mementingkan diri sendri je..

edy : yekee??kat sini sllu je ade..ehee.pe kate edy wat tok juadah berbuka nnti :)

Edy Fee said...

hehe tak pandai lka...takut nnt ade kes masuk paper org mati berbuka tercekik popia

yaya | mohd said...

edy : hah??awat popia pla??bkn suruh bt popia.buat bbur la..ehee :)

NUR said...

dah hari ke7 puasa.. nanti nak try puding roti pelangi tuuu

key-one said...

bru smalam mkn bubur lmbuk...tu pon jiran kasi...eheeee....nway slmt bebuka puasa juga buat yaya yerr...=)